Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Càtedra WeCare
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
Scroll cap amunt

Damunt

5è Workshop Interncional de la Càtedra WeCare

5è Workshop Interncional de la Càtedra WeCare

 

La Càtedra WeCare, pel cinquè any consecutiu, ha organitzat el Workshop Internacional sota el tema “Sofriment: parlar d’allò del que costa parlar”. Basat en casos clínics simulats i ponències d’experts en cures pal·liatives s’ha aprofundit sobre l’abordatge del sofriment que pateixen alguns pacients en aquesta etapa de final de vida així com sobre el desig d’avançar la mort que aquest pot suscitar en pacients amb malaltia avançada. Aquesta jornada té com a objectiu traslladar les últimes troballes de recerca als professionals clínics i fomentar l’intercanvi d’experiències entre professionals de diferents disciplines.

 

Com edicions anteriors, s’ha comptat amb la participació de ponents nacionals i internacionals. El Workshop ha estat inaugurat per la Dra. Candela Calle, directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS). La Dra. Maria Nabal, cap de la Unitat de Pal·liatives de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, juntament amb el Dr. Porta -director de la Càtedra-, ha presentat un cas clínic simulat amb actors. El segon cas clínic ha estat presentat pel Dr. Carles Centeno i la Sra. Alazne Belar, de la Clínica Universitària de Navarra.

 

S’ha comptat amb la presència d’investigadors Internacionals com Vanessa Romotzky, del Centre for Palliative Medicine – University of Cologne, i el Dr. Johan Menten, coordinador de Cures Pal·liatives de UZ Leuven, que han presentat les seves experiències clíniques, docents i de recerca a Alemanya i Bèlgica, respectivament.

 

El Dr. Josep Porta, la Dra. Cristina Monforte, la Dra. Mariona Guerrero i la Dra. Andrea Rodríguez també han presentat els resultats dels últims projectes d’investigació duts a terme en el si de la Càtedra i les possibles implicacions per a la pràctica clínica.

 

En aquest 5è Workshop Internacional de la Càtedra WeCare han participat més de 175 persones de l’àmbit de la medicina, infermeria, psicologia, treball social i antropologia de diferents universitats i centres sanitaris espanyols.

Ponents:
Hora i Lloc:

Events, Seminaris, Conferències i Congressos

WeCare: Atenció al final de la vida. Compartim amb tú la nostra recerca

Inscriu-te al butlletí
X

Vols estar informat dels nostres propers events?